Bol tibetan cantator pentru purificare si vindecare

Bol tibetan cantator recomandat pentru purificare si vindecare

Bol tibetan cantator pentru purificare turnat sau batut manual in India? Cunosti efectele terapeutice ale bolului tibetan? Ce stii despre vasul acela batut manual, facut din aliaj de metale? Este un instrument muzical sau este mai mult de atat?Este adevarat ce se spune despre puterea vibratiilor produse de vasul tibetan?Sunt multe intrebari pe care clientii osti ni le pun cand vor sa achizitioneze un bol cantator.

Ce stii despre bolul tibetan?

Ceea ce stim noi despre aceste obiecte, vom incerca sa redam in randurile care urmeaza.In primul rand ceva, legat de isoricul lor. Bolurile tibetane sunt foosite de mii de ani in templele budiste, in practica feng shui si in tarapiile alternative neconventionale.

Recunoscute pentru sunetul pur asemanator celor produse de clopotele bisericesti din intreaga lume, bolurile tibetan au cunoscut o amploare deosebita si in tarile occidentale.

Bol batut manual

Bolurile cantatoare se fac in India si Nepal

Desi se numesc boluri tibetane, aceste vase sau instrumente, se fac in India si Nepal.

Pe langa folosirea lor in temple, in orientul indepartat, bolurile erau folosite si in bucatarie.

La inceput erau folosite in bucatarie

De fapt rolul bolului era, la inceput strict legat de bucatarie. Dezamagiti? Nu ar trebui. Pentru ei, bucataria era un loc sacru.

Locul unde se pregateste mancarea este si acum, in feng shui un loc special care merita o atentie speciala. Astfel, se imbina utilitatea in bucatarie cu practica spirituala. Ingrijim si corpul si spiritul .

Bol tibetan cantator, batut manual, facut in India

Boluri tibetane batute manual

In lumea occidentala, bolul tibetan a patruns de mai mult timp si este folosit in terapiile prin sunet, pentru tratament si relaxare.

Cele mai intalnite boluri tibetan sunt facute din aliaj de cupru si cositor. Acestea sunt bourile cantatoare in alama. Au un sunet placut si o vibratie deosebita.

Acestea sunt de obicei bolurile batute manual dintr-un material mai usor de lucrat. Chiar si asa, producerea unui bol tibetan poate dura mai multe zile de munca.

Bol cantator tibetan manual

Boluri tibetane turnate in matrite

Mai usor de realizat, cel putin din punct de vedere al muncii fizice, sunt bolurile tibetane turnate. In acest caz, se folosesc matrite in care se toarna aliajul de metale, la anumite temperaturi.

Sunt si aici cateva secrete pe care doar cei care fac aceste boluri, le stiu. Proportiile in care sunt combinate metalele bine alese, topite la numite temperaturi pentru anumite perioade de timp, sunt stiute doar de ei.

Chiar si in acest caz decorarea cu simboluri, este facuta in totalitate manual.

Bol tibetan cantator

Bol tibetan batut manual

Daca practici meditatia sau ai nevoie de relaxare si terapie prin sunet, alege un bol cantator! Poti folosi un bol turnat sau unul batut manual.Iti recomandam un bol batut manual pentur ca este mai usor de folosit. Sunetul poate fi produs prin lovire usoara si prin rotirea bastonasului in jurul bolului.In cazul bolului turnat, lucrurile stau diferit. Aici, sunetul este produs doar prin rotirea ciocanelului de lemn, in jurul bolului.Spre deosebire de unul turnat, un bol tibetan batut manual este unic. Nu sunt doua boluri batute manual, la fel.

bol tibetan cantator batut manual

Din ce sunt facute bolurile?

Bolurile cantatoare batute manual, sunt facute din aliaj care contine cupru si zinc.Bolurile turnate contin alte aliaje, diferite. Se spune ca sunt boluri facute din aliaj de sapte metale. In aliaj, se spune ca se adauga aur si argint.

Bol mic

Daca esti la inceput si vrei sa inveti, alege un bol tibetan mic sau mediu! Este mai usor daca alegi un bol pe care sa-l poti tine in palma. Asta inseamna ca diametrul bolului ar trebuie sa fie de 9 sau 10cm.Poti alege si unul de 11 sau 12cm. Nu este foarte mare. Il poti tine in mana in timp ce rotesti bastonasul.Bolurile tibetane turnate sunt sensibile la lovituri puternice. Nu ai voie sa il lovesti puternic si nici sa-l lasi sa cada. Orice fisura, chiar si invizibila ochiului il face inutil.

Bol tibetan cantator mic

Cum se face un bol cantator?

Mai jos puteti vedea cum sunt facute bolurile cantatoare tibetane.

Bol tibetan din sapte metale

Daca ai nevoie de un bol mai maricel, poti alege unul de 14 sau chiar 16cm diametru.Acest diametru inseamna distanta masurata in zona cea mai mare a bolului. Diametrul gurii va fi intodeauna mai mic cu 1 sau 2cm, fata de zona cea mai mare.

De ce sa achizitionezi un bol tibetan mediu?

Are un sunet mai profund. Detaliile decorative sunt mai vizibile. Poti tine in mana acest bol sau il poti pozitiona pe o pernuta.Bastonasul de lemn va fi si el mai mare in acest caz. Lemnul din care este facut bastonasul sau ciocanelul de lemn conteaza pentru calitatea sunetului.Bastonasul facut din lemn de esenta moale va produce un sunet diferit fata de unul facut din esenta tare.

Bol tibetan cantator mediu

Cum se ”canta” un bol?

https://www.youtube.com/watch?v=IovD3nzU0O4&list=PLawfJgjT4vNm16tVjrV9g-IcCRMcC4kE5

De unde pot achizitiona un bol tibetan cantator?

Poti comanda boluri cantatoare de la Juliana. Mai multe modele si dimensiuni de bol cantator puteti vedea vizitand categoria de boluri cantatoare.

Pentru a vedea si a ridica produsul din magazinul fizic partener, nu ezitati sa sunati la numarul de telefon 0785232325 pentru confirmare!

Bol tibetan cantator mediu

Lasă un răspuns

Utilizam cookie-uri pentru a va asigura cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Te pot ajuta?