Boluri cantatoare pentru chakre

Boluri cantatoare pentru chakre decorate in culori caractistice

Boluri cantatoare pentru chakre vopsite si decorate cu simbolurile caracteristice. Bolurile cantatoare mai sunt cunoscute si ca boluri pentru chakre sau boluri pentru meditatie.

Cunoscute inca din antichitate, aceste boluri cantatore sunt facute in India sau Nepal. Unele sunt realizat in totalitate manual iar altele sunt turnate in forma si decorate manual.

Folosite in trecut mai mult de catre calugari pentru meditatie si ceremonii religioase si ritualuri, bolurile cantatoare sunt considerate si instrumente muzicale traditionale.

In functie de scopul pentru care au fost create, aceste boluri cantatoare sunt decorate intr-un anumit fel. De pilda, bolurile pe care vi le prezentam in acest articol sunt vopsite si decorate pentru a corespunde fiecarei chakre

Notele muzicale si culorile care corespund chakrelor

Prima chackra

Mai intai, cateva cuvinte despre chakre.

Prima chakra este situata la baza coloanei vertebrale. Culoarea care corespunde acestei chakre este rosu iar nota muzicala cu care rezoneaza este Do.

Bol tibetan cantator rosu

Chackra nr 2

A doua chakra este chakra sacrala. Este situata deasupra chakrei de baza, la patru centimetri deasupra cele de baza.

Portocaliul este culoarea caracteristica iar Re este nota muzicala cu care rezoneaza.

Bol cantator tibetan orange

Chackra nr. 3

A treia chakra este plexul solar, denumita si centrul puterii personale. Aceasta chakra este situata deasupra buricului. Culoarea acestei chakre este galben iar nota muzicala caracteristica este Mi.

Bol tibetan cantator galben

Chackra nr. 4

A patra chakra este numita si chakra inimii, situata in centrul pieptului. Culoarea care ii corespunde, este verde sau roz iar nota muzicala cu care rezoneaza este Fa.

De obicei, bolurile tibetane nu sunt acordate pentru a avea un sunet anume, chiar daca sunt decorate in culorile caracteristice chackrelor.

Bol cantator tibetan verde

Chackra nr. 5

A cincea chakra este la gat. Situata la baza gatului, aceasta chakra are legatura cu exprimarea, comunicarea si creativitatea. Culoarea sa este albastru deschis iar nota muzicala corespondenta este Sol.

Bol cantator tibetan albastru

Chackra nr. 6

A sasea chakra este numita al treilea ochi. Culoarea sa caracteristica este albastru inchis sau indigo iar nota muzicala cu care rezoneaza este La. Se spune ca aceasta chakra are legatura cu intuitia si clarviziunea. Aceasta chakra, al treilea ochi, este situata deasupra sprancenelor.

Bol cantator tibetan albastru inchis

Chackra nr.7

A saptea chakra denumita si chakra coroanei este situata in centrul capului. Culoarea caracteristica a acestei chakre este violet iar nota muzicala rezonanta este Si.

Bol cantator tibetan violet a saptea chakra

Unde gasim boluri tibetane?

Fiecare bol cantator este decorat si vopsit pentru a corespunde fiecarei chakre despre care am vorbit mai sus.
Aceste boluri cantatoare nu sunt neaparat acordate pentru fiecare chakra. Este posibil ca fiecare bol sa emita sunete diferite. Sunt realizate, vopsite si inscriptionate cu simbolurile caracteristice fiecarei chakre.
Frumos decorate, aceste boluri cantatoare pentru chakre pot fi oferite cadou celor dragi, prietenilor si celor pasionati de arta orientala.

Pentru a comanda un bol cantator viziteaza magazinul online ejuliana.ro sau suna la numarul de telefon afisat mai jos: 0785232325

comanda acum 0785232325!
Sumar
product image
Rating Autor
1star1star1star1star1star
Opinia clientilor
5 based on 9 votes
Brand
India
Nume Produs
Boluri cantatoare pentru chakre

4 thoughts on “Boluri cantatoare pentru chakre

 1. Bobosca says:

  Buna ziua. Bolu 16 ce pret are ca nu gasesc dacat pt bolul 12. ambele sunt de serie sau sunt din cele lucrate manual si de unde provin? (ex. India, Nepal, etc)
  Bolurile pt chakere ai si note muzicale diferite sau doar culorile specifice chakre lor?
  livrarea se poate face prin curierat? Multumesc

  • eJuliana says:

   Buna ziua

   Daca nu au fost facute special pentru sunetele corespunzatoare chakrelor, este mai complicat.
   Am avut un client care sustinea ca a reusit sa modifice inaltimea sunetului, cu jumatate de nota la unele boluri tibetane. Teoretic, acest lucru este posibil.
   Am inteles ca se poate ridica tonul bolului tibetan, prin polisarea peretelui interior al acestuia. Puteti face asta la bolurile facute in India care sunt ceva mai groase. Cele chinezesti sunt destul de subtiri. Este mai riscant sa faceti asta la bolurile cu perete subtire.
   Se ia un bol cu o tonalitate mai joasa si se ridica inaltimea cu un semiton. Este important sa aflati ce sunet produce bolul pe care vreti sa-l modificati.
   Pentru asta, aveti nevoie de aplicatia A4 Da Tuner Beta pe care o gasiti in Magazin Play, la orice Smartphone Android. Cu aceasta aplicatie puteti masura exact, inaltimea sunetului.
   Partea mai grea abia acum urmeaza. Este nevoie de precizie. Daca nu ati mai facut asta, este recomandabil sa cereti ajutorul unui specialist. Polisati in partea superioara a bolului, pe interior pana reusiti sa ridicati sunetul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *