Buddha simbol de pace interioara

Statueta Buddha lemn auriu

Buddha simbol de pace interioara si iluminare

Buddha simbol de pace interioara, bunastare, claritate mentala, intelepciune si iluminare, recunoscut universal, este reprezentat de cele mai multe ori in forma unor statui.

Statuetele reprezentandu-l pe Buddha sunt aproape omniprezente si in tarile occidentale care achizitioneaza din ce in ce mai mult, aceste obiecte de decor oriental.

Facute in aproape orice dimensiune si din diverse materiale precum, piatra, lemn, metal, rasina, statuetele cu Buddha aduc ceva din filozofia si traditia orientala, in cultura occidentala.

Buddha simbol spiritual de pace interioara si echilibru

Buddha statueta de lemn 21 cm
De la statuile uriase din tarile asictice, cele in marime naturala, pana la statuetele facute din piatra, lemn sau turnate din metal, Buddha este un obiect de decor preferat pentru semnificatiile si simbolul de pace interioara pe care il poarta.

De multe ori, conceptia occidentala legata de prezenta unui Buddha in casele asiticilor, este una gresita. O statueta reprezentandu-l pe Buddha nu este un idol la care se inchina budistii.

De multe ori, credinciosii din religiile crestine, mozaica si islamica interpreteaza aceste statui ca pe niste idoli, ca pe niste dovezi de idolatrie. Este o conceptie gresita. Buddhistii nu atribuie caracteristici mistice sau divine statuilor sau sculpturilor care il reprezinta pe Buddha.

statueta de bronz Buddha

Deasemenea, Buddha nu este considerat zeu ci mai degraba o fiinta humana, in cautarea intelepciunii si iluminarii.

Buddha a trait cu multe mii de ani in urma si a dorit sa fie eliberat din suferinta existentei umane. A primit intelepciunea si iluminarea pe care a transmis-o mai departe discipolilor sai in forma invataturilor sale.

Buddha este considerat o fiinta elevata si iluminata spiritual dar nu este considerat zeu. Pozitia mainii drepte ( muddhra) arata transmiterea intelepciunii si invatarea.

Buddha statueta antichizata si bol cantator batut manual
Buddha statueta antichizata si bol cantator batut manual

Mai mult decat atat, budismul nu se bazeaza pe o anumita doctrina, credinta sau fiinta suprema. Nu este considerat o religie ci mai degraba un stil de viata.

Budismul poate fi compatibil cu alte religii pentru ca nu le concureaza printr-un set de credinte, traditii si doctrine.

Semnificatii ale reprezentarilor lui Buddha

Buddhistii considera ca vazand imaginile si reprezentarile cu Buddha, ii ajuta sa-si aminteasa de rolul si scopul lor in viata.

Aspirantii la iluminare au un model clar pe care sa-l urmeze. Ei se simt inspirati, contempland calitatile intruchipate de Buddha, in timpul vietii sale.

Bol tibetan bengalez si buda
Statueta alama care il reprezinta pe Buddha, simbol de pace interioara

In societatile antice, fara invataturi scrise, intelepciunea se transmitea prin simbolismul intruchipat de statuile cu Buddha.

Simboluri diferite legate de pozitia mainii drepte

Statuile cu Buddha pot fi facute stand jos sau in picioare, zambind sau razand. Pozitia mainii, numita muddhra, inseamna ceva.

Fiecare muddhra poarta un anumit simbol, o anumita semnificatie pe care trebuie sa o stii cand vrei sa amplasezi un Buddha in casa sau biroul tau.

Statueta Buddha lemn auriu
Statueta din lemn care il reprezinta pe Buddha, simbol de pace interioara

Seminificatiile purtate de pozitia mainii sunt legate de gratie, intelepciune, echilibru spiritual, hotarare si curaj. Fiecare dintre acesti Buddha are un anumit nume.

Statuia Buddha simbol universal de pace interioara si echilibru spiritual

Buddha este un simbol universal de pace interioara si echilibru spiritual. Multi psihoterapeuti si vindecatori amplaseaza o statueta cu Buddha pe birourile lor pentru a promova si incuraja atmosfera de calm si bunastare. Nu trebuie sa fii budist ca sa ai in casa o statueta care il reprezinta pe Buddha.

Simbolurile lui Buddha au fost preluate si in practica si traditia feng shui. Astfel, gasim statuete cu Buddha razand, statuete cu Buddha gras care reprezeinta bogatia si abundenta. Buddha care tine un vas in mana este un remediu pentru sanatate si vindecare.

Buddha statueta antichizata 32cm
Buddha statueta antichizata 32cm

Fantana feng shui cu statueta Buddha simbol de pace interioara

Poti alege sa amplasezi in casa ta sau la birou, o fantana cu apa in miscare pentru a beneficia de prezenta ionilor negativi. Apa in miscare inseamna energie buna in feng shui. O fantana decorativa cu apa in miscare este un remediu feng shui pentru bunastare a familiei.

Fantana de interior cu Buddha

Fantanile decorative sunt realizate din piatra sau rasina, dupa modele din natura dar si cu statuete reprezentandu-l pe Buddha.

Alege o fantana feng shui cu Buddha pentru semnificatiile feng shui dar sisimbolul puternic inspirat de pace interioara si intelepciune!

Alege o statueta care il reprezinta pe Buddha pentru a o amplasa in casa ta. Deasemenea poti oferi cadou o statueta cu Buddha, drapt cadou de casa noua sau cadou pentru pasionatii de feng shui si arta orientala.

Buddha Statueta antichizata

Statueta cu Buddha simbol de pace interioara. Statueta este turnata din alama patinata si antichizat

Pentru a comanda o statueta cu Buddha, nu ezitati sa ne contatati telefonic la numarul de telefon al magazinului: 0785232325. Vizitati sectiunea dedicata statuetelor si fantanilor cu Buddha pentru a comanda online cu livrare prin curier!

Sumar
product image
Opinia clientilor
5 based on 1 votes
Brand
India
Nume Produs
Statueta Buddha al medicinei si vindecarii, obiect din bronz antichizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *