Cele trei maimute intelepte – ce reprezinta

Cele trei maimute intelepte

Statueta Cele trei maimute intelepte din cultura orientala

Cele trei maimute intelepte sunt simboluri populare in toata lumea. Ele stau una langa cealalta dar nu intr-o ordine anume. Simbolul celor trei maimute care nu vad, nu aud, nu spun nimic rau, a devenit cunoscut in intreaga lume.

De unde a aparut totusi, acest simbol?

Se crede ca originea simbolului reprezentat de cele trei maimute, se afla in Japonia.

In timpul perioadei Moromachi simbolul “nu vad, nu aud, nu vorbesc’’, a devenit parte din religia populara Koshin. Credinta care sta la baza acestei religii este, ca doar daca te comporti bine, poti fi sanatos. Originea acestei credinte este foarte veche si ea poate fi gasita si in China si India. Sanatatea este asigurata de un compartament si un stil de viata sanatos. Acesta este reflectat intotdeauna in plan spiritual.

Sunt trei maimute intelepte. Fiecare dintre ele isi foloseste mainile pentru a-si acoperi gura, urechile si ochii. Una nu aude, una nu vorbeste si una nu vede.

Mai exista si o a patra maimuta?

In unele cazuri, exista si a patra figurina care isi tine bratele incrucisate. Faptul ca isi tine bratele incrucisate sugereaza ca nu face nici un lucru rau.

In religia shintoista, maimutele sunt reprezentate frecvent in temple, in picturi sau sculpturi.

Fiecare maimuta poarta un nume: Maimuta care nu vede se cheama Mizaru. Maimuta care isi acopera urechile pentru a nu auzi se numeste Kikazaru iar maimuta care isi acopera gura se cheama Iwazaru.

Unele modele de figurine reprezentand maimute ,au fost produse in cantitati mari in China sau Indonezia si se gasesc acum in intreaga lume. Unele modele mai deosebite, cele de colectie, sunt facute in cantitati mici. Acestea din urma sunt obiecte de calitate care pot fi colectionate de catre pasionati.

Cele trei maimute intelepte

Set de trei maimute din alama antichizata, figurine de calitate pentru colectie, facute in Indonezia

Pentru a comanda un set de trei maimute care nu vad, nu aud si nu vorbesc, poti suna la magazinul Juliana din Bucuresti la numarul de telefon: 0765 511 512. In magazinul online cele trei statuete pot fi comandate in limita stocului disponibil!

Confirma stocul inainte de a comanda, la acelasi numar de telefon!

Sumar
product image
Rating Autor
1star1star1star1star1star
Opinia clientilor
5 based on 5 votes
Brand
India
Nume Produs
Cele trei maimute intelepte din alama
Pret
Lei 149

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *