Dragobete – mai mult decat Valentine’s Day autohton

cadouri de nunta

Dragobete – mai mult decat Valentine’s Day autohton

Comparatia dintre cele doua sarbatori este mai mult decat justa deoarece ambele se refera la celebrarea iubirii si dragostei, insa exista cateva diferente majore. Valentine’s Day este o sarbatoare despre care multi spun ca este “comerciala” sau “falsa”. Nimic mai neadeavarat pentru simplul concept al ceea ce fondatorul numea in limba proprie “cultural apropriation” – termen ce se refera la contactele din ce in ce mai semnificative dintre culturi.
Desigur ca exista grupuri si subgrupuri ce vor fi pro sau contra acestei miscari, dar atat Dragobetele cat si Valentine’s Day sunt expresii diferite ale acelorasi sarbatori.

cadouri de nunta
Semnificatia de Dragobete
Dragobetele este un duh poznas si capricios caruia trebuie sa ii castigi bunavointa. Fiind vorba despre sarbatoarea dragostei, ziua de 24 februarie e o traditie foarte veche ce se mentine inca in unele zone autohtone. Unul din obiceiurile magice populare sustine ca aceasta sarbatoare are semnificatia si de renastere a lumii. Menirea Dragobetelui este de a gasi si saruta chiar si pe fetele care nu sunt frumoase. De aceea, Dragobetele, este intampinat cu flori in fiecare an si exista anumite reguli pentru a invita duhul in casa. De exemplu, in aceasta zi este interzis sa muncesti sau sa faci curat in casa si nu trebuie sa fie sacrificate animale. Alte traditii spun ca este ziua in care trebuie sa vorbesti cu cel de care te-ai indragostit macar o data pentru ca asa va deveni mai interesat de misterul tau.
Dragobete – mai mult decat Valentine’s Day autohton
Din Vest in Romania si din sat in oras
Trebuie recunoscut faptul ca celebrarea Valentine’s Day a devenit din ce in ce mai populara in Vest si, cu timpul, si in Romania. Aceasta juxtapozitie culturala a facut ca si sarbatoarea similara romaneasca sa parcurga traseul de la sat la oras. Exista un anumit parcurs foarte diferit al acestor sarbatori: din punct de vedere social una a facut-o pe cealalta sa reintre in atentia publicului larg, insa Dragobetele este o traditie veche de cateva sute de ani.

Cadouri de Dragobete
In aceasta zi florile sunt cele mai reusite cadouri pentru ca simbolizeaza renasterea naturii odata cu venirea primaverii, dar si feminitatea. Ziua de 24 februarie este un prilej foarte bun pentru a-ti intari devotamentul pentru jumatatea ta cu ajutorul unui cadou. Chiar daca semnificatia din mosi stramosi a acestei sarbatori e un pic diferita de conotatia pe care a capatat-o in zilele noastre, poti adauga putina traditie in darurile pe care le faci persoanei iubite.
Tu cum vei celebra Dragobetele?

Sumar
Dragobete – mai mult decat Valentine’s Day autohton
Titlu articol
Dragobete – mai mult decat Valentine’s Day autohton
Descriere
Comparatia dintre cele doua sarbatori este mai mult decat justa deoarece ambele se refera la celebrarea iubirii si dragostei, insa exista cateva diferente majore. Valentine’s Day este o sarbatoare despre care multi spun ca este “comerciala” sau “falsa”.
Autor
Publicat de
Juliana
Logo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *