Statueta zeita Justitiei pentru birou

statueta de bronz zeita justitiei

Statueta zeita Justitiei pentru birou

Statueta zeita Justitiei este unul dintre acele obiecte decorative care arata bine pe orice birou si pot fi oferite cadou cu semnificatie speciala. Zeita dreptatii sau justitiei cum mai este numita, reprezinta un concept universal intalnit aproape in orice cultura inca din antichitate.

Imaginea zeitei Themis poate fi intalnita in multe locuri, reprezentata sub forma unor statui sculptate sau turnate din diferite materiale. Reprezentarea sub forma unor statui sculptate in piatra dateaza inca din antichitate, din epoca romana cand imaginea clasica a justitiei a fost adoptata.

statueta de bronz zeita justitiei

Zeita Dreptatii sau Justitiei, in aceasta reprezentare, a ramas personificarea dreptatii de atunci. Astfel, ceea ce vedem noi astazi, este o statuie reprezentand o femeie frumoasa, imbracata intr-o rochie lunga. Femeia este legata la ochi, un detaliu foarte important, poarta o sabie in mana dreapta si tine sus cu mana stanga doua talere. Tine piciorul stang pe capul sarpelui deasupra unei carti.

Talerele erau folosite ca simbol si in Egiptul antic. Zeul Anubis cantarea sufletele celor morti folosind aceste talere.

Faptul ca femeia este legata la ochi simbolizeaza obiectivitatea cu care trebuie sa lucreze justitia. Cele doua talere se refera sau semnifica puterea argumentelor si a dovezilor care stabilesc verdictul. Sabia reprezinta puterea ratiunii si dreptatii in impunerea verdictului. Faptele rele simbolizate de sarpe sunt judecate in spiritul si litera legii simbolizate de carte.

In ceeace priveste materialul din care sunt facute aceste statuete, putem gasi cateva variante. Unele statuete reprezentand zeita drpetatii sunt facute din piatra, unele din alabastru. Cel mai apreciat si mai intalnit material este bronzul sau aliajul de bronz. La fel de apreciate sunt si cele facute din polirezin, un material durcare are imprumuta ceva din aspectul bronzului combinat cu piatra sau chiar lemnul.statueta zeita justitiei

Zeita Dreptatii din bronz – 369lei

Pentru a achizitiona aceasta statueta decorativa pentru birou direct din magazinul fizic, va rugam sa sunati pentru confirmarea stocului sau precomanda la numarul afisat:0785232325

Sumar
product image
Rating Autor
1star1star1star1star1star
Opinia clientilor
5 based on 2 votes
Brand
Juliana
Nume Produs
Statueta zeita Justitiei pentru birou
Pret
lei 369
Disponibilitate
Pre-Order Only

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *