Statueta zeita Justitiei pentru birou

Statueta zeita Justitiei pentru birou

Statueta zeita Justitiei este unul dintre acele obiecte decorative care arata bine pe orice birou si pot fi oferite cadou cu semnificatie speciala. Zeita dreptatii sau justitiei cum mai este numita, reprezinta un concept universal intalnit aproape in orice cultura inca din antichitate.

Imaginea zeitei Themis poate fi intalnita in multe locuri, reprezentata sub forma unor statui sculptate sau turnate din diferite materiale. Reprezentarea sub forma unor statui sculptate in piatra dateaza inca din antichitate, din epoca romana cand imaginea clasica a justitiei a fost adoptata.

Cum este reprezentata Justitia?

Zeita Dreptatii sau Justitiei, in aceasta reprezentare, a ramas personificarea dreptatii de atunci. Astfel, ceea ce vedem noi astazi, este o statuie reprezentand o femeie frumoasa, imbracata intr-o rochie lunga.

Impartialitatea si obiectivitatea

Femeia este legata la ochi, un detaliu foarte important, poarta o sabie in mana dreapta si tine sus cu mana stanga doua talere. Tine piciorul stang pe capul sarpelui deasupra unei carti.

Talerele  dreptatii

Talerele erau folosite ca simbol si in Egiptul antic. Zeul Anubis cantarea sufletele celor morti folosind aceste talere.

Faptul ca femeia este legata la ochi simbolizeaza obiectivitatea cu care trebuie sa lucreze justitia. Cele doua talere se refera sau semnifica puterea argumentelor si a dovezilor care stabilesc verdictul.

Zeita dreptatii si Justitiei 50cm

Sabia Dreptatii

Sabia reprezinta puterea ratiunii si dreptatii in impunerea verdictului. Faptele rele simbolizate de sarpe sunt judecate in spiritul si litera legii simbolizate de carte.

In ceeace priveste materialul din care sunt facute aceste statuete, putem gasi cateva variante.

Cui se adreseaza Zeita Dreptatii?

Statueta care reprezinta pe Zeita dreptatii si Justitiei poate fi gasita pe biroul magistratilor. Ne referim aici la avocati, procurori, judecatori, notari publici si mediatori.

Pentru ca este un obiect de colectie, statueta poate fi gasita si in casa multor colectionari.

Zeita dreptatii si Justitiei din alabastru 32cm

Din ce material este facuta Zeita Dreptatii si Justitiei?

Unele statuete reprezentand zeita dreptatii sunt facute din piatra, unele din alabastru. Cel mai apreciat si mai intalnit material este bronzul sau aliajul de bronz.

La fel de apreciate sunt si cele facute din polirezin, un material durcare are imprumuta ceva din aspectul bronzului combinat cu piatra sau chiar lemnul.

Zeita Dreptatii si Justitiei din bronz antichizat

Zeita Justitiei, statueta din bronz antichizat 30cm

De unde pot achizitiona zeita Justitiei?

Vizitati magazinul nostru online! Sectiunea Shop din menu include si categoria Decoratiuni Interioare. La Statuete, gasiti si acest model care reprezinta Justitia si Dreptatea.

Pentru a achizitiona aceasta statueta decorativa pentru birou direct din magazinul fizic, va rugam sa sunati pentru confirmarea stocului sau precomanda la numarul afisat:0785232325

Lasă un răspuns

Utilizam cookie-uri pentru a va asigura cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Te pot ajuta?